Stukwerk wanden


Mooi stukwerk maakt het verschil. Er zijn veel dingen waarvan wij zeggen dat kan u makkelijk zelf, maar mooi stucwerk vereist veel ervaring. Wij hebben die ervaring ruimschoots, en kunnen uw project van begin tot eind voor u in orde maken.

Hieronder staan een aantal methoden die wij gebruiken voor het afwerken van wanden.

Methoden voor het afwerken van wanden:

Traditioneel stukwerk Stucwerk
Traditioneel stukwerk is een van de 2 manieren om muren de berapen (vlak maken) dit is de traditionele manier met zand cement en kalk. Dit wordt door ons veel gedaan en in natte ruimtes (badkamers e.d.) geadviseerd, omdat dit beter tegen vocht kan dan gips.
  Gips stukwerk Gips stukwerk
Dit is de 2e manier om muren vlak te maken. Dit gebeurd met een kant en klaar product gips. Het voordeel hiervan is dat je minder materieel op de bouwplaast nodig bent. Een 2e voordeel is dat je het machinaal kunt verwerken daardoor kan de prijs vaak wat goedkoper dan met traditioneel stukwerk.
  Fijnschuurwerk Fijnschuurwerk
Fijn schuurwerk is een afwerklaag van gips , net als het pleisterwerk. Het fijn schuurwerk bevat een klein zandkorrel die bij de laatste handeling met een spons in ‘wolkjes’ wordt gedraaid. Fijn schuurwerk is het ideale product voor plafondafwerking, maar ook op de wand misstaat het niet.
Pleisterwerk Pleisterwerk
Hiermee kunnen we de wanden glad maken zodat u er behang of id. op kunt plakken. We kunnen de wanden zelfs zo glad maken dat u ze zo kunt over sausen og als u dit wenst kunnen wij dit ook voor u realiseren.
  Sierpleister Sierpleister
Een sierpleister is een sterke, naadloze struktuurafwerking voor de wand. Het wordt met de hand aangebracht en dat kan direkt in de door u gewenste kleur. Het is een afwerking waar u jarenlang plezier van heeft. Na een aantal jaren kunt u het, indien gewenst, weer oversausen. Sierpleister is er in een aantal verschillende strukturen. Spachtelputz is een veel voorkomende, maar ook decorputz en barokputz behoren tot de mogelijkheden.
  Leemstuc Leemstuc
Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter dit regulerende effect zal zijn.
Glasweefsel Glasweefsel
Glasvezel producten zijn supersterke bekledingsmaterialen voor muren en plafonds. Glasweefsel is bijzonder decoratief en duurzaam en met name geschikt voor ruimten die intensief worden gebruikt. Glasvlies is een sterk renovatiemateriaal van glasfiber. Het verbergt barsten en kleine onregelmatigheden in vlakke ondergronden. Glasweefsel (ook wel scan genoemd) is verkrijgbaar in verschillende structuren en af te werken met alle denkbare muurverven in iedere gewenste kleur. Het kan worden toegepast op nieuw of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw-, wit- en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gips- en kartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.
  Betonlook wanden Betonlook
Betonlook is een moderne manier om wanden en of plafonds af tewerken. Dit is een super gladde afwerking en word in natte ruimtes gebruikt als vervanger van tegels.
  Pandomo stucwerk Pandomo wanden
Pandomo wanden Zijn een zeer exclusieve afwerking met een minimalistische uistraling. Handwerk en vakmanschap en maken elke Pandomo wand tot een uniek pronkstuk. Pandomo wanddesign is in vele kleuren leverbaar. Ideaal als vervanger voor tegels in toilet, badkamer, keuken maar ook prachtig in woonruimtes. Pandomo wordt afgewerkt met een speciaal ontwikkelde steenolie en wordt mede daarom watervast.